Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Acasă » 2016 » Iulie » 19 » Va fi rescrisă istoria umanității?
14:42
Va fi rescrisă istoria umanității?
Am putea spune că nordul Spaniei constituie un loc epocal în acest moment, întrucât un grup de cercetători conduși de antropologul Matthias Meyer de la Institutul Max Planck din Germania, au găsit acolo fosile vechi de 430.000 de ani din care au extras cel mai vechi ADN uman găsit până acum și l-au secventionat. Descoperirea ar putea realmente să rescrie istoria ființei umane, pentru că cercetătorii au reconstruit, cu ajutorul noilor date, arborele genealogic ale hominizilor care trăiau pe actualul tărâm spaniol și care pot fi considerați strămoși ai omului modern.
Estimate având o vechime de 430.000 de ani, fosilele au fost găsite în peșterile Cueva Mayor-Cueva del Silo, fiind dispuse sub forma a mai mult de 6500 de fragmente osoase care provin de la câțiva zeci de indivizi. Chris Stringer, paleonatropolog în cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Londra, este și el entuziasmat de descoperire, zicând că folosirea ADN-ului uman pentru a reconstitui istoria omului preistoric este o tehnică modernă și un pas important în știință, ținând cont că până acum alte metode erau preferate pentru un studiu similar, fiind inferioare în probabilitatea de a prezenta date veridice.
Partajarea ADN-ului a arătat în primul rând că fosilele găsite erau ale unor neanderthalieni și nu ale unor strămoși ai acestora, cum s-a crezut inițial. Faptul că Omul de Neanderthal exista încă de acum mai bine de 400.000 de ani duce la concluzia că strămoșii săi sunt mult mai vechi, undeva pe la 750.000 de ani, după cum estimează cercetătorii germani. Aceste noi date despre omul preistoric schimbă în mod inevitabil istoria omului în general, oferindu-ne o perspectivă mai amplă față de cum am fost obișnuiți până în prezent. Conform studiului, strămoșul Omului de Neanderthal se numește „Homo antecessor” și ar fi trăit pe teritorii foarte vaste care astăzi aparțin Europei, Asiei și Africii.
Sursa: Youtube
Vizualizări: 389 | Adăugat de: Mircea | Tag-uri: istoria umanitatii