Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Acasă » 2016 » Februarie » 20 » Legenda femeii
15:40
Legenda femeii
O legendă povestește că la începutul lumii, când Dumnezeu a hotărât să creeze femeia, el văzu că epuizase toate materialele în bărbat şi că nu mai dispunea de nimic... În faţă dilemei şi după o profundă meditaţie iată ce a făcut: a luat rotunzimea lunii, suavele curbe ale valurilor, tandră aderenţa a zorelelor, mişcarea tremurată a frunzelor, silueta subţire a palmierului, tentă delicată a florilor, privirea îndrăgostită a cerbului şi veselia razei de soare. Timiditatea rândunicii, vanitatea păunului, suavitatea lebedei, duritatea diamantului, blândeţea porumbelului, cruzimea tigrului, ardoarea focului şi răceală zăpezii. El a amestecat ingredientele atât de diferite şi a făcut femeia, pe care i-a dăruit-o bărbatului.
După o săptămâna bărbatul vine şi spune:
"Doamne, creatură pe care mi-ai dăruit-o mă face nefericit. Ea îmi cere toată atenţia mea, nu mă lasă niciodată singur, vorbeşte mult, plânge fără motiv, mă face să sufăr. Ţi-o înapoiez, nu mai vreau să trăiesc cu ea.
"Bine", răspunse Dumnezeu şi i-a luat femeia.
După o săptămâna bărbatul vine şi spune:
"Doamne, mă simt foarte singur de când ţi-am înapoiat creatură pe care ai făcut-o pentru mine. Ea cânta şi juca alături de mine, ea mă privea cu tandreţe. Privirea ei mă mângâia. Ea râdea şi râsul ei era că o muzică, ea era frumoasă şi atingerea ei era dulce. Doamne,te implor,da-mi-o înapoi, nu mai pot trăi fără ea!"
Vizualizări: 476 | Adăugat de: SorBal | Tag-uri: Legenda, femeii