Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Acasă » 2015 » Martie » 11 » Cateva metode de a flirta cu succes
18:16
Cateva metode de a flirta cu succes
Flirtul chiar functioneaza. De fapt, oamenii de stiinta sustin ca el este mai eficient decat aspectul fizic in ceea ce priveste cucerirea unui potential partener.

Dr. Monica Moore, psiholog in cadrul Universitatii Webster din St. Louis, a realizat o cercetare in baruri, mall-uri si alte locuri in care tinerii merg pentru a cunoaste alti oameni, cu scopul de a observa efectele flirtului.

In urma studiului ea a concluzionat ca nu indivizii care arata foarte bine sun cei care au mai mult succes, ci ce care isi semnaleaza disponibilitatea si increderea prin tehnici de baza ale flirtului, precum contactul vizual si zambetul. Simplul fapt de-i indica celuilalt ca esti disponibil te avantajeaza, indiferent daca esti barbat sau femeie.

Ce tip de flirt functioneaza mai bine?

Doua tipuri de flirt sunt universale: zambetul si contactul vizual.

In cartea ei, ,,The Mating Game: A Primer on Love, Sex, and Marriage” Pamela C. Regan explica faptul ca ,,indiciile care spun despre tine ca esti disponibil se bazeaza pe aceleasi comportamente nonverbale, pentru a comunica interesul romantic. Zambetul si contactul vizual par a fi metodele universale folosite de barbati si femei pentru a transmite ca sunt interesati intr-un sens romantic”.

Cu toate acestea, se pare ca nimic nu spune mai bine ,,sunt interesat/a de tine” ca atingerea. Aceeasi autoare, nota in cartea ,,Close Relationships” cum sunt interpretate tipurile de atingere. Astfel, atingerea pe umar sau strangerea de mana indica faptul ca individul este interesat doar de amicitie, in timp ce atingerea fetei indica interesul pentru o relatie romantica. In alta ordine de idei, atingerea taliei sau a antebratului, por reprezenta semnale ambigue, ce pot avea mai multe intelesuri.

Chiar si asa, oamenii de stiinta au indicat ca, uneori, chiar si o atingere usoara a mainii face ca un barbat sa aiba mai mult succes in obtinerea unui numar de telefon de la persoana de care este atras. Insa, asa cum este de asteptat, aceasta reusita depinde de context. Comportamentul este perceput diferit in functie de locatie. Cu cat mediul este mai formal, cu atat persoana interesata trebuie sa faca semne mai evidente pentru a-i fi inteles mesajul.

Totusi, desi femeilor le este permis aproape intotdeauna sa isi atinga interlocutorul, pentru barbati s-ar putea sa nu fie la fel de usor. Iar studiile au indicat ca, barbatii nu au la fel de mult ca femeile atunci cand folosesc atingerea pentru a flirta. In schimb, metoda de flirtat care functioneaza in randul lor este aceea care implica etalarea dominantei sociale.

,,Rezultatele au indicat ca barbatii care au initiat cu succes un contact romantic cu femeile au etalat un numar mai mare de indicii nonverbale, comparativ cu barbatii care nu au avut succes. Mai exact, barbatii care au avut succes s-au angajat in miscari de <> (adica si-au pozitionat corpul in asa fel incat sa ocupe mai mult loc), au aruncat mai putine priviri spre persoanele vizate, si-au schimbat mai des locatia in bar si au etalat mai putine atingeri nereciproce fata de cei din jur”, a mai notat Pamela Regan in Close Relationships.

Sursa: Barking Up the Wrong Tree
Vizualizări: 596 | Adăugat de: Mircea | Tag-uri: succes, cu, de, Metode, flirta, cateva