Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Acasă » 2016 » Iulie » 20 » Cât de periculos poate fi un sărut?
17:54
Cât de periculos poate fi un sărut?
Un virus ce se transmite prin sărut poate provoca infertilitatea femeilor

De curând, câțiva oameni de știință din Italia au demonstrat că există un virus care se transmite prin salivă (sărut) şi care poate provoca infertilitatea. Nu este pentru prima când transmiterea virusului herpetic a avut ca sursă sărutul, dar nimeni nu l-a ascociat cu infertilitatea până acum.
Profesorul Roberto Rizzo de la Universitatea Ferrara din Italia, împreună cu echipa sa de cercetători, a testat peste 30 de femei cu probleme neobişnuite de infertilitate şi a aflat că 43% dintre ele au avut o infecţie în uter cu virusul herpetic 6.
Câteodată virusul nu se manifestă, acesta rămâne latent în corp. La unele persoane, herpesul bucal reapare de câteva ori pe an. Acestea sunt extrem de contagioase atunci când au leziuni la nivelul gurii.
Potrivit studiului făcut de Rizzo, femeile care purtau virusul herpetic aveau şi un nivel anormal al citokinei (proteine care joacă un rol important în dezvoltarea ovulelor fertile şi a fetusului).Nivelul crescut al hormonului estradiol ar putea declanşa infecţia cu virusul herpetic.
Chiar dacă rezultatele nu sunt destul de evidente, în cazul în care cercetătorii ar putea trata infecţia care afectează fertilitatea femeilor, acestea ar putea concepe copii fără să apeleze la metode sofisticate şi costisitoare, precum inseminarea în vitro.
Sursa dcnews.ro
Vizualizări: 486 | Adăugat de: Mircea | Tag-uri: sărut, virus